Over mij

Wie is Max?

Over mij

Wie is Max?

Aangenaam! Mijn naam is Max Jean Louis Sigmans, maar noem me gerust Max!

Een Brabantse veertiger die reislustig is, houdt van wandelen, hiken en fietsen, bourgondisch is ingesteld en enorm leergierig en nieuwsgierig is. Samen met mijn vrouw en twee katten heb ik ons huis in Tilburg verruild voor een kleine woning in Alphen, met veel rust, ruimte en groen. Mijzelf omringen door natuur is iets dat ik van jongs af aan al heb gedaan, en de laatste jaren voel ik dit alleen maar sterker.

In mijn vrije tijd wandel ik graag, van meerdaagse trektochten door Noorwegen tot het pelgrimspad in Nederland. Ook speel ik gitaar in een swingband, verslind series en films en soms een boek en probeer zoveel mogelijk van de wereld te zien. Wat er op mijn bucketlist staat? In ieder geval de Machu Pichu in Peru, Japan, een roadtrip door Vietnam en Yellowstone park in Amerika.

Met 15 jaar onderwijservaring, van MBO tot praktijkonderwijs, zet ik mij tegenwoordig in om leraren te helpen een burn-out te voorkomen óf ervan te herstellen. Belangrijk werk wat helaas steeds vaker nodig is. Tijdens sessies maak ik zo vaak mogelijk gebruik van de natuur als rustgevende omgeving en gebruik ik technieken als Shinrin Yoku, NLP en EFT om mensen snel en effectief grip te laten krijgen op hun (chronische) stress.

Om te zien dat mensen zich weer krachtig gaan voelen, hun balans terugvinden, hun veerkracht en positiviteit te zien groeien, dat vind ik het mooiste dat er is!

Natuurlijk ontstressen is voor mij het gebruik maken van de natuur om weer rust en balans te vinden. Maar het betekent ook jou weer terugbrengen naar de natuurlijke staat: een leven zonder chronische stress!