Voor scholen

Laagdrempelige, effectieve en preventieve in-house coaching

Voor scholen

Laagdrempelige, effectieve en preventieve in-house coaching

ER WORDT ONTZETTEND HARD GEWERKT OM (LANGDURIGE) UITVAL VAN LERAREN TE BEPERKEN. TOCH GEEFT 1 OP DE 3 LERAREN AAN TE KAMPEN MET BURN-OUT KLACHTEN…

Het aantal leraren dat daadwerkelijk uitvalt is 1 op de 5. Met alle gevolgen van dien: vervanging moeten zoeken in tijden van chronisch lerarentekort, onrust bij medewerkers en leerlingen en hoge kosten.

Gratis Kennismaking

Hoe zou het zijn....

  • om alleen maar gemotiveerde, energieke en veerkrachtige docenten te hebben binnen de school?
  • om als school te pionieren in de strijd tegen burn-out en uitmuntend werkgeverschap te vertonen?
  • om de onrust van vervanging bij leerlingen weg te nemen?
  • om geen hoge kosten voor verzuim te maken, maar het geld te spenderen waar het voor bedoeld is: goed onderwijs!
  • om leraren te hebben die gemotiveerd zijn te werken aan hun eigen vitaliteit en veerkracht?
  • om frequent kort ziekteverzuim terug te dringen?
  • om de oplossing voor werkdruk te vinden in preventie i.p.v. taakreductie?

In-house coaching:

EEN VAST MOMENT

We spreken een vast moment af waarop ik aanwezig ben op de school. Dit is minimaal 1 dagdeel per week van 4 uur. Ook is het mogelijk om sessies in de natuur in te plannen.

STRESS IN KAART BRENGEN

Tijdens individuele gesprekken onderzoek ik welke werkdruk en stress aanwezig is en hoe we kunnen voorkomen dat deze de overhand nemen. Hierbij kijk ik verder dan alleen de werksituatie: het is vrijwel nooit alleen de werkdruk die zorgt voor langdurige uitval.

ZICHTBAARHEID

Ik zorg ervoor dat leraren binnen de school weten dat ik er voor ze ben. Ik bezoek teams of individuele leraren  en ga het gesprek met ze aan. Zo zorg ik dat de drempel voor preventieve coaching nog lager wordt en ik toegankelijk ben voor iedereen.

 

Een medewerker met een burn-out is kostbaar. Voor de gemiddelde kosten van een leraar met langdurig verzuim kun je 6 jaar(!) wekelijks in-house coaching aanbieden!

Veerkrachtige, positieve en duurzaam inzetbare leraren voor de klas door inzicht in de volgende factoren:

Objectieve (werk)druk

Hoe gaat het met je? Goed, druk druk. Het is een veelvoorkomend antwoord. Leraren geven al jaren aan te kampen met hoge werkdruk. Door inzichtelijk te maken op welke vlakken er druk wordt ervaren, zowel op het werk als thuis, help ik ze hun balans te behouden of terug te vinden.

Subjectieve (werk)druk:

Hoe hoog leg jij de lat voor jezelf? Wanneer is het goed genoeg? Hoe ga jij om met kritiek? Geef jij op tijd je grenzen aan? Hoe ga jij om met stress?

De manier waarop wij kijken naar en omgaan met druk en stress is vaak nog veel belastender dan de stress zelf. Door middel van inzicht te krijgen in de patronen en gedachtes, krijgen leraren meer grip op hun stress en ervaring van druk.

Veerkracht en vitaliteit

Slaap je goed? Hoe goed eet je? Voldoende beweging? Vind je het moeilijk om pauze te houden of tot rust te komen? Krijg je nog wel energie van je werk?

Hoe gezond we zijn, de kwaliteit van onze relaties, ons innerlijke vuur, al deze zaken hebben invloed op de manier waarop wij met stress kunnen omgaan.

Ik ga met de leraren het gesprek aan op een eerlijke, neutrale en onbevooroordeelde manier. Want juist inzicht in de eigen veerkracht en vitaliteit is een ontzettend belangrijk wapen in de strijd tegen burn-out en overspannenheid.

Reacties van opdrachtgevers

Ik heb in een paar sessies al meteen concrete stappen gemaakt en veel over mezelf geleerd. Max luistert goed, ziet het grotere plaatje en leidt je daar ook heen zonder het voor te zeggen. Hierdoor was ik zelf ook klaar om sommige dingen in te zien en er mee aan de slag te gaan.
Josien, 31

Max confronteerde mij met mijn eigenaarschap. Weer was ik bezig met het pleasen van de ander. Weer nam ik teveel hooi op mijn vork. Weer was ik mezelf aan het wegcijferen. Ik had blijkbaar de gesprekken met Max nodig om weer terug tot mijn kern te komen en mijn kracht te vinden.
Namira

Effectieve, preventieve en laagdrempelige in-house coaching

Kort

  • Looptijd 1 tot 4 maanden
  • 1 vast dagdeel per week
  • Op een vast moment
  • Zichtbaar aanwezig binnen school
€ 349 per week

Compleet

  • Looptijd 7 maanden tot volledig schooljaar
  • 1 vast dagdeel per week
  • Op een vast moment
  • Zichtbaar aanwezig binnen school
€ 239 per week

Basis

  • Looptijd 4 tot 7 maanden
  • 1 vast dagdeel per week
  • Op een vast moment
  • Zichtbaar aanwezig binnen school
€ 299 per week

Nog even bellen om te kijken welke mogelijkheden in-house coaching voor uw school kan bieden?

Laten we een adviesgesprek inplannen waarin we kijken naar de school en welke mogelijkheden er zijn. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend. Ook denk ik graag met u mee over maatwerk oplossingen. En twijfelt u dan nog of past binnen uw school? Geen probleem, u zit nergens aan vast.

Bel mij voor een adviesgesprek.